Onderwijsprofessionals

Onderwijs is een roeping. Het werk als leerkracht vraagt grote betrokkenheid, flexibiliteit en energie. Het werk stopt niet na de lessen, agenda’s puilen uit van de taken en overleggen. Als leerkracht wordt er veel van je verwacht. Door leerlingen, systemen, overheid en natuurlijk de school zelf. Naast al het schoolwerk vraagt je privéleven ook aandacht en energie. Alle ballen hoog houden is een flinke taak.

Hoe blijf je dan gezond en veerkrachtig ? Hoe behoud je plezier in je werk en hoe houd je energie over voor eigen invulling? Daar kan Oerkracht Academie je bij ondersteunen.

Individuele coaching onderwijs

Oerkracht Academie biedt individuele coaching aan onderwijsprofessionals. Wij helpen je de balans (terug) te vinden als je die kwijt bent geraakt of voorkomen dat je werk-privé balans ongezond wordt. We werken aan stressmanagement, vitaliteit en ondersteunen je bij het beantwoorden van jouw persoonlijke en professionele levensvragen. Ook helpen we je omgaan met ingrijpende situaties.

Teamsessies onderwijs

Ook op team- en organisatieniveau sluiten we graag aan met training, advies of maatwerk. Ons doel, onze passie is om veerkracht, weerbaarheid en werkgeluk te vergroten bij de professionals in het onderwijs. Hiervoor hebben we ‘Dreammap’ sessies met het team, bieden we ‘Anchor Management’ voor team en organisaties en de training ‘Teach de Teacher’ waarbij we onderwijs professionals meer basis geven om gericht met gedrag en signalen aan de slag te gaan.

Move ya Hippo

Leerkrachten die hun leerlingen extra ondersteuning willen bieden op het gebied van mentale en fysieke gezondheid, kunnen Oerkracht Academie inschakelen voor een workshop Move ya Hippo. De psycho-educatieve workshop is opgebouwd rondom de breinfunctie van jong en oud en combineert een heldere uitleg met kickboksen en yin yoga. Move ya Hippo is geschikt voor onderwijsprofessionals en past binnen een teamdag of groepsmoment, maar kan ook worden aangeboden in de klas.

Testimonial

Oerkracht Academie gaat in meerdere opzichten actief met je aan de slag. Geen gesprekken aan tafel, maar beweging en activiteit. Ze hebben een bijzondere en laagdrempelige werkwijze. In korte tijd creëren ze een veilige setting, zodat iedereen zich open durft te stellen. Dit leidt tot mooie gesprekken en bereikt grootste dingen. Wij werken al jaren samen met het team van Patrick van Olga, op thema’s variërend van groepsdynamiek tot individuele begeleiding en van sparringsessies tot thema-avonden voor ouders. We kunnen hen alleen maar van harte aanbevelen.

Christine van Mullem

Directeur basisschool De Borgwal

Maatwerk vitaliteitstraject

Duurzame inzetbaarheid van jouw teamleden. Vitaliteit is een belangrijk aandachtspunt in het onderwijs. In een maatwerktraject gericht op jouw team van leerkrachten werken we samen aan een gezonde en vitale omgeving. We kijken niet alleen naar organisatorische verbetermogelijkheden, maar investeren in persoonlijke veerkracht en vitaliteit binnen jouw team met onderwijsprofessionals.

 

Ben je benieuwd naar onze werkwijze?

 Neem vrijblijvend contact met ons op.