Oerkracht Nieuws

Binnenkort meer

Nieuws

De natuur is een bron van inspiratie en biedt ons prachtige metaforen. Tijdens de workshop ‘Natuurlijk Avontuurlijk’ nemen we je mee op pad en leren we je hoe je de natuur als middel kunt in zetten.

We nemen je mee naar buiten en je laten zien en ervaren hoe je de natuur kunt inzetten in diverse begeleidingstrajecten. In deze 4-uur durende workshop gaan we ontdekken, struinen en verdwalen. We zoeken oplossingen én ervaren tegelijkertijd stilte en rust. Klaar om op ontdekkingstocht te gaan?
De workshops worden gegeven in de omgeving Arnhem/Nijmegen en Ede.

Meer leren over bewegen en je brein

Hoe zet je beweging in als middel voor het begeleiden van jouw cliënten? Welke vormen van beweging kan je toepassen? En hoe kan je hier creatief mee omgaan? En wat doet beweging voor je brein? Leer het hier! 

In de workshop ‘Bewegen voor je brein’ behandelen we deze vragen en oefenen we met verschillende soorten vormen van beweging. We geven een introductie in het inzetten van beweging in de zorg en gebruiken daarbij beweging in de breedste zin van het woord. Bij de bijbehorende oefeningen geven we bovendien extra aandacht aan de positieve effecten die beweging op je brein heeft. Je leert out-of-the-box denken en hoe je met simpele vormen clienten of leerlingen inzicht kunt bieden door te ervaren.

Sportklimmen en zelfvertrouwen

Sportklimmen is méér dan een recreatieve sport. Het vraagt om communicatie, vooruitkijken, (zelf)vertrouwen, oplossingen zoeken en verantwoordelijkheid nemen. Sportklimmen als middel!

Daarnaast verken en verleg je fysieke én mentale grenzen. Met onze ‘Op naar de top’ workshop zetten we sportklimmen in als middel om jou te laten ervaren wat er gebeurt als je aan de wand hangt. Tijdens het klimmen kijken we naar welke keuzes jij maakt tijdens de route. Op basis van deze keuzes legt we parallellen met de keuzes die je maakt in je dagelijks leven. Dit inzicht geeft vervolgens jou de handvatten om zelf aan de slag te gaan met jouw proces.
Met deze workshop leer je niet alleen hoe je moet observeren, maar ook hoe je feedback geeft en conclusies trekt tussen wat je ziet en wat je hoort. Maar nog belangrijker; je gaat zélf ervaren wat er in je hoofd en lichaam gebeurt tijdens het klimmen.
 

Over Oerkracht Academie

Benieuwd naar het team achter Oerkracht Academie? Op deze pagina vertellen wij meer over het ontstaan van Oerkracht Academie en de samenstelling van ons team.
Heb jij nieuws? Laat het ons weten!