Zenboksen

Zenboksen bij de Oerkracht Academie

De krachtige combi van kickboksen en yin yoga! Strong body, Calm mind.

Boksen en yoga zijn hot. Kickboksen is niet zomaar een kwestie van slaan of trappen en yoga is meer dan ademhalen en jezelf in een knoop vouwen. Yoga en kickboksen hebben verrassende overeenkomsten, hoe verschillend beide sporten ook lijken. Ze reguleren, verbeteren je weerbaarheid, fitheid en flexibiliteit. Én ze geven rust en zelfvertrouwen.

Zenboksen

Tijdens Zenboksen besteden we veel aandacht aan de juiste techniek, oefeningen en intensiteit. Onderling contact staat centraal. We oefenen niet op een bokszak maar samen, zonder te sparren (vechten). De training wordt gegeven door enthousiaste trainers die de sport zelf al 30 jaar lang beoefenen.

Strong body: Kickboksen is yang: krachtig en naar buiten gericht. Je gebruikt je spieren, verbetert je conditie en connect met anderen. Kickboksen is zowel fysiek als cognitief uitdagend. Tijdens dit deel van de training activeren we het sympathisch zenuwstelsel.

Calm mind: Yin yoga is yin: rust, ademhaling, controle loslaten. Je werkt vanuit je bindweefsel en vergroot je flexibiliteit tijdens de oefeningen.Er is volop aandacht voor jou als individu, voor je lijf en voor jouw breinfunctie. Tijdens het yin-deel stimuleren we het parasympatisch systeem en werken we vanuit rust.

Voor wie is Zenboksen?

Iedereen die mee wil trainen is welkom tijdens de Zenbokstrainingen. We zetten het ook in als middel bij coaching, als burnout preventie en tijdens trainingen voor zorg- en onderwijsprofessionals. Voor kinderen in het basisonderwijs bieden we zenboksen aan in aangepaste vorm, waarbij we focussen op psychoeducatie over bewegen voor je brein (Move ya Hippo).  

Groepslessen

Tijdens de groepslessen kun je je eigen tempo en intensiteit bepalen. We beginnen de les met drie kwartier kickboksen. In duo’s ga je diverse trap- en stoottechnieken oefenen. We zorgen ervoor dat je wordt gekoppeld aan iemand die bij jou past. De groepen zijn altijd erg divers en gezellig. We zien vaak vriendschappen ontstaan. Het laatste half uur van de les gaan we ontspannen door middel van Yin yoga. Hiermee beïnvloeden we ons bindweefsel en para sympatisch systeem.
Aan het einde van de les, ga je helemaal zen naar huis.  

Bij een personal training mag je ook aanvullende coaching verwachten, waarbij we aandacht hebben voor jouw persoonlijke (levens)vragen.

 

 

Inschrijven voor zenboksen

Handig om te weten voor
een Zenboks-les:

Kickboksen doe je op blote voeten. Wij hebben bokshandschoenen te leen, maar het is uiteindelijk de bedoeling dat ieder een eigen paar meebrengt.

Yin yoga, doen we op een yoga matje. Wij hebben een matje voor je, maar je mag uiteraard ook je eigen matje meebrengen en een grote handdoek. Bij Yin yoga kan je flink afkoelen. We raden je daarom aan om een vestje mee te nemen en warme sokken.

Zenboksen is geschikt voor je als je:

• wil leren ontspannen;
• je energie wil leren kanaliseren;
• balans zoekt; 
• houdt van kickboksen;
• houdt van Yin yoga;
• lekker actief wilt zijn;
• sterkere spieren wil;
• soepeler bindweefsel wil;
• fysieke en mentale grens zoekt;
• natuurlijk als je nieuwsgierig bent naar kickboksen en/of Yin yoga.

"Empower yourself''