Oerkracht Training

Tijdens de trainingen van Oerkracht Academie nemen we je mee in onze methodiek. Actief aan de slag met zorg in beweging. Je ervaart wat wij doen én beleeft waaróm. Onze drijfveer is om zoveel mogelijk professionals te inspireren om out-of-the-box te denken en in beweging en met de natuur te werken. Scrol verder voor de trainingen die wij aanbieden. Wil je meedoen en ervaren? Check onze agenda of neem contact met ons op voor meer informatie.

Training 'Anchormanagement'

Vertrouwen, waardering en verantwoordelijkheid. Deze kernwaarden staan centraal tijdens de training anchor management. Samen met jou en je team brengen we aan de hand van een driedimensionaal model in kaart welke plek de 3 kernwaarden hebben binnen jouw organisatie. 
Vervolgens onderzoeken we of er voldoende balans is tussen deze kernwaarden. Actiepunten en wenselijke veranderingen brengen we in kaart en we bespreken wat hiervoor nodig is.

Is er balans? Dan kunnen we vanuit veiligheid werken aan kritische (zelf)reflectie en ontwikkeling. We werken deze inzichten uit via onze eigen ontwikkelde tool, de Dreammap (zie workshop ‘Dreammap’). Nieuwe inzichten, ideeën en inspiratie voor jullie team gegarandeerd! 

Teach The Teacher

Teach the Teacher is een training voor leerkrachten in het primair en voortgezet onderwijs, die iets extra’s willen betekenen voor leerlingen. Met name bij leerlingen die even vastlopen op school is de impact van goed opgeleide onderwijsprofessionals groot.

In de ‘Teach the teacher’ training leren we leerkrachten hoe ze in een aantal stappen inzicht kunnen krijgen in de hulpvraag van een leerling, op welke manier ze hierin kunnen ondersteunen en welke tools ze praktisch in kunnen zetten. Ook werkt het team uit hoe de zorgstructuur van school eruit ziet.

Het doel is leerlingen een plaats binnen school te bieden waar ze gezien en gehoord worden, met een sterk preventieve werking. Zo kunnen leerlingen blijven participeren zonder dat opschaling nodig is.

We gaan aan de slag met psychopathologie, kennismakingstools en diverse passende bewegingsinterventies, die binnen school of in de omgeving kunnen worden aangeboden.

Trainingen

Move ya hippo

‘Move ya Hippo’ is een workshop speciaal gericht op het stimuleren van jouw mentale én fysieke gezondheid. Psycho-educatie rondom jouw breinfunctie, gevolgd door kickboksen en gecombineerd met Yinyoga. 
Deze workshop is voor professionals, maar past ook bij een teamdag, een groepsmoment of in een klas.

Move ya Hippo is de verdiepende vorm van Zenboksen. Het combineert psycho-educatie rondom breinfuctie, met de kracht en energie van kickboksen en de rust en stilte van Yinyoga. Hiermee laten we je een hele nieuwe staat van zijn ervaren. Kracht, energie en contact wisselen af met verstilling, verzachting en aandacht voor jezelf. Mooi meegenomen is dat deze combinatie bewezen positieve effecten heeft op je brein. Het is regulerend, stressverlagend en je maakt gelukshormonen aan. Als dat geen cadeautje voor je zelf is!

Dreammap

Ben jij klaar voor verandering? Ga dan mee op reis met onze ‘Dreammap’ workshop! De ‘Dreammap’ is een in eigen huis ontwikkelde, praktische tool om jouw doelen of die van jouw team inzichtelijk te maken. 

De Dreammap neemt je mee op reis, vanuit een door jou of jullie gekozen thema. We associeren, dromen en zetten wensen om in praktische doelen en haalbare acties. Via een prachtige kaart doorlopen we jouw of jullie thema(’s) die gericht zijn op jouw ontwikkeling. De methode is inzetbaar bij teams, systemen en individuen. Je kunt het dus ook met een team doen. Sta je open voor iets heel bijzonders ? Dan kunnen we de Dreammap ook in een VR omgeving doorlopen!

"Take on challenges"