Over ons

Oerkracht Academie biedt coaching, training en opleiding aan professionals in zorg, onderwijs en bedrijfsleven. Met een aanpak waarin out-of-the-box denken, beweging en natuur centraal staan, zetten we ons in voor jongeren en professionals met weerbaarheid, veerkracht en werk- en levensgeluk.  

Waarom we doen wat we doen.

Oerkracht Academie heeft een korte maar krachtige historie. In de 9 jaar dat Patrick en Olga zorgcentrum ABC Bemmel runnen, groeide de vraag naar uitleg over hun visie en werkwijze in de trajecten met jongeren en adviezen aan professionals. Zo ontstond het idee om de kennis en ervaring van het team te delen. We richtten Oerkracht Academie op, ontwikkelden coachingstrajecten en trainingen voor professionals en startten met het doen van onderzoek vanuit onze nieuwe organisatie. We hebben een grote passie voor zorg en onderwijs en voor de jongeren en professionals die hierbij betrokken zijn. 
 
Missie en visie
Wij zijn ervan overtuigd dat beweging en creativiteit nodig zijn om ontwikkeling door te maken en daarmee mentale gezondheid, veerkracht en weerbaarheid te vergroten bij deze doelgroep. Daar dragen wij graag een steentje aan bij! Onze visie is dat er minder jongeren professionele ondersteuning nodig zullen hebben als we eerder signaleren en werkelijk preventief kunnen werken.
 
Onze missie is om zo goed en effectief mogelijk volwassenen rondom jongeren te ondersteunen, door kennis, veerkracht, weerbaarheid en werk-/levensgeluk te ondersteunen en vergroten bij deze volwassenen. 
De stip: meer samenwerking tussen overheid, onderwijs en zorg, systemisch werken in de gehele maatschappelijke context en werkelijk eco handelen.
Gedreven team

Het energieke team achter Oerkracht Academie

Het team achter Oerkracht Academie is voortgekomen uit de groep vakmensen achter ABC Bemmel. Alle trainingen en workshops van Oerkracht Academie worden dan ook uitgevoerd door onze krachtige, ervaren en bevlogen professionals. Elk van hen heeft een unieke achtergrond in de zorg, onderwijs, sport en beweging. Door deze expertises te bundelen worden ze nog krachtiger op de werkvloer.

“Ik kom op enorm veel plekken, maar dit is een bedrijf waarvan ik denk: ' Zo kan het ook'. - Gert Dukaat